Bij deze sigarettenautomaat kon je tot 2002 met euro's en Duitse mark betalen. © afp
Volledig scherm
Bij deze sigarettenautomaat kon je tot 2002 met euro's en Duitse mark betalen. © afp

Duitse Financial Times wisselt euro weer in voor de mark

Verfproducent Akzo behaalde een kwartaalomzet van '1,12 miljard gulden' en de Duitse regering verlaagt de belasting met '13,7 miljard Duitse mark'. Zakenkrant Financial Times Deutschland heeft in zijn vrijdageditie eenmalig de nationale munten van het pre-eurotijdperk doen herleven. De krant wil ermee aantonen dat er geen weg terug is voor de euro.

In alle artikelen van de zakenkrant staan de bedragen in de oude munteenheden weergegeven. Naast de D-mark en de gulden, maakten ook de Finse kroon in berichten over Nokia en de Belgische frank in de verhalen over Dexia hun rentree.

Op de voorpagina legt de krant uit dat de euro afvoeren voor Europa geen optie is. Onlangs bleek uit een peiling dat meer dan de helft van de Duitsers liever weer zou betalen met marken, omdat de eurozone in een ongekende crisis verkeert.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”