Volledig scherm
. © Flightradar24

Duitse testpiloten tekenen reusachtige versierde kerstboom met Airbus A380

Een maand nadat Amerikaanse marinevliegers de bewoners van Whidbey Island op een enorme rookpiemel trakteerden, laten Duitse testvliegers zien dat het ook smaakvoller kan. Via Flightradar 24 waren hun verrichten live te volgen.

Helemaal in feestsfeer ‘tekenden’ ze met een Airbus A380 een reusachtige kerstboom in de lucht. Het formaat van de luchtboom was wat te groot om het resultaat vanaf de grond te kunnen zien, maar op radarbeelden zijn de lijnen onmiskenbaar: een kerstboom, inclusief ballen.

Het nieuwe Airbus-toestel, bestemd voor Emirates, steeg om even voor één uur vanmiddag op vanaf het vliegveld Hamburg Finkenwerder, schrijft luchtvaartnieuws.nl. De route voerde helemaal tot aan Stuttgart en ging daarna terug naar Hamburg.

Figuurvluchten

Volledig scherm
© Screenshot/Flightaware

Afgezien van de minder geslaagde actie van de marinepiloten uit Whidbey komt het vaker voor dat vliegers hun creativiteit in de wolken uitleven. Eerder dit jaar maakte een Amerikaanse bemanning een figuurvlucht in de vorm van een Boeing 787.

Dat kunstwerkje kostte de piloten bijna 18 uur. De Dreamliner van Boeing overspande zeventien Amerikaanse staten. In totaal een afstand van 16.000 kilometer. Boeing gebruikte de vlucht om een stel nieuwe Rolls Royce-motoren te testen.