Duizenden horecazaken willen terrassen opengooien, politiebond heeft begrip voor ondernemers

VIDEOEen actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept collega’s op om dinsdag massaal de terrassen open te gooien en gasten te ontvangen. De Nederlandse Politiebond (NPB) heeft begrip voor het plan. ,,De horeca en dit voorstel hebben onze sympathie”, zegt hoofdbestuurder Koen Simmers tegen deze site. Als horecagelegenheden hun terrassen openen, is het aan de lokale autoriteiten om in te grijpen, laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

68 reacties

 • Marianne Nobels

  2 jaar geleden
  Laat de horeca per direct gecontroleerd de terrassen openen! Geef zowel de horeca ondernemers als de gasten weer wat perspectief
 • Randy Huster RC

  2 jaar geleden
  Prima idee van deze horecamensen. Direct de ondersteuning intrekken en reeds verstrekte ondersteuning terugvorderen. Hoor alleen maar non argumenten, zoals je van kinderen kan en mag verwachten. Parken vol (mensen die zich niet aan de regels houden) dus wij terassen openenen. Onzin. En dat zij dit beter kunnen regelen ook onzin. Zij hebben het tegendeel bewezen.
 • J.A. Groenhof

  2 jaar geleden
  Beter georganiseerd op 1,5 meter van elkaar op een terras dan ongeorganiseerd op een kluitje in het park
 • J.A. den Brinker

  2 jaar geleden
  Ik mag wel naar de supermarkt waar soms meer dan honderd mensen zijn, maar ik mag niet naar de kroeg waar misschien vijftien tot vijfentwintig mensen zijn. Dit kabinet heeft totaal niet in de gaten dat het land op deze manier kapot gaat. Onderweg zie ik trouwens ook vaak jongeren die niet tot een huishouding behoren met elkaar staan chillen. Kunt u het dus nog begrijpen. Nederland is een dictatuurstaat geworden en waarin de Nederlander niets meer te vertellen heeft.
 • Wout Vries

  2 jaar geleden
  Overal het zelfde, betaal mijn personeel die ik echt niet kwijt wil al 3 1/2 maand uit eigen zak. Beloofde ondersteuning bij de 2e Corona golf nog geen cent van gezien. Ons bedrijf en personeel moeten van lucht leven! Alle documenten de deur uit zoals het hoort, verwerk ze en betaal eindelijk wat beloofd is.