Volledig scherm
© Jean-Pierre Jans

Durfal

OPEN SOLLICITATIEIn de wekelijkse rubriek Open Sollicitatie stelt een werkzoekende zich voor aan alle werkgevers van Nederland.

Volledig scherm
© Jean-Pierre Jans

Wie: Femke Rameijer
Op zoek naar: baan als officemanager of personal assistant
Was: officemanager
Woonplaats: Egmond aan Zee

You need a PA or officemanager to be at your beck and call? With my personality and a talent for organizing & planning, I have it all. 

Je moet maar durven! Femke opent haar LinkedIn-pagina met een zelfgeschreven gedicht in het Engels. Het zelfvertrouwen druipt er vanaf. Toch zit zij vanaf 1 juni na bijna drie jaar zonder baan. ,,De werkgever heeft mijn functie van officemanager wegbezuinigd. Althans, hij had in plaats van fulltime nog maar twaalf uur werk. Dat is te weinig voor mij, dus heb ik me uit laten kopen."

Femke wil weer aan de bak als officemanager of personal assistent. Zij werkt het liefst in een mannenomgeving. ,,Vrouwen kletsen te veel. Ik ben ook niet het type dat 's avonds met collega's naar de kroeg gaat."Ze noemt zichzelf 'een echte rechterhand'. Ze spreekt haar talen, is een kei in organiseren en plannen en niet bang voor veranderingen.

Dat laatste blijkt wel uit het feit dat zij in 2003 met haar dochter en toenmalig echtgenoot naar Frankrijk verhuisde. Met haar hbo-opleiding hotel & management kon zij aan de slag bij het bedrijf van haar ouders, die appartementen aan groepen verhuurden. ,,In 2012 ben ik teruggekomen voor mijn dochter, want de scholen zijn hier beter en haar vader woont hier. Ik had geen huis, geen uitkering, alleen een spaarpotje van 3.000 euro. Deed toen allerlei baantjes, van postbode tot administratief medewerker."

Concreet

Loopbaandeskundige Aaltje Vincent adviseert om een goede foto op LinkedIn te plaatsen en de kopregeltekst 'Looking for a new challenge' aan te passen in 'Officemanager | Personal Assistent | ft beschikbaar regio Noord-Holland'. ,,Daar zoeken selecteurs op. En maak ook een huidige functie aan met deze functietitels met als werkgever 'in between jobs'. Omschrijf concreet wat je in je mars hebt. Hoe concreter hoe beter. Zet in de samenvatting telefoonnummer en e-mailadres. Dat is goed voor de bereikbaarheid. Veel vacatures gaan via uitzendbureaus, zij zoeken ook op LinkedIn. Goede connecties met intercedenten helpen om voorgesteld te worden bij werkgevers."

Heeft u een baan voor Femke?Mail naar opensollicitatie@ad.nl