Volledig scherm
Het duurste huis ter wereld staat in de exclusieve wijk The Peak in Hongkong. © Christie's

Duurste huis ter wereld staat in Hongkong: 681.000 euro per vierkante meter

Het duurste huis ter wereld staat in Hongkong in de exclusieve wijk The Peak, de duurste buurt van de Chinese miljoenenstad. De villa, die momenteel te koop staat, heeft een prijskaartje van bijna 447 miljoen dollar (omgerekend zo’n 392 miljoen euro). 

De luxueuze villa uit 1991 heeft een buitenzwembad, telt vier slaapkamers met eigen badkamers en een garage voor twee wagens. De toekomstige eigenaar kan zijn hart ophalen met een tuin van 15 hectare. Wie na een bezoekje interesse heeft om de villa te kopen, moet wel een goed gevulde portemonnee hebben. Het huis, 575 vierkante meter groot, kost omgerekend per vierkante meter 681.000 euro. 

Het huis staat al een tijdje te koop via de vastgoedtak van het bekende veilinghuis Christie’s. Volgens de Franse krant Le Figaro is het stulpje in handen van het management van de Aziatische holding Chuang’s Consortium International. Het management kocht het huis in 2014 voor amper 16 miljoen euro. 

Peperdure woonmarkt

In Nederland kunnen we klagen over de toestand op de woningmarkt, maar Chinezen hebben het ook niet makkelijk in Hongkong. De stad heeft al acht jaar op rij de minst betaalbare woonmarkt ter wereld. Alleen een parkeerplaats kan daar al 600.000 euro kosten. De Chinese stad telt meer dan 7,1 miljoen inwoners en geldt als een van de meest dichtbevolkte plaatsen ter wereld (gemiddeld 6.541 personen per vierkante kilometer). 

Hulporganisaties riepen de plaatselijke overheid al verschillende keren op om meer te investeren in betaalbaar wonen. Uit een onderzoeksrapport dat Reuters eerder dit jaar publiceerde, blijkt dat 1 op 5 inwoners van Hongkong onder de armoedegrens leeft. 

Volledig scherm
© Christie's
Volledig scherm
© Christie's