Winkelstraat de Langestraat in Amersfoort.
Volledig scherm
Winkelstraat de Langestraat in Amersfoort. © ANP

ECB wil rente in juli voor het eerst in jaren verhogen

Een historische maatregel: de Europese Centrale Bank (ECB) gaat de rente in juli voor het eerst in elf jaar tijd verhogen. In september volgt er mogelijk nog een stap omhoog. De financiële toezichthouder hoopt de hoge inflatie van de afgelopen maanden te kunnen beteugelen. De bank stond onder zware druk om iets te doen aan de almaar oplopende prijzen voor goederen en diensten.

27 reacties

 • Eric Flinterman

  4 maanden geleden
  Onbegrijpelijk dat op tv niemand uitlegt dat de lage rente alleen maar bedoeld is (en was) voor landen als Italië (met een hoge schuldenlast en daar niets aan doen) en dat Noord Europa hiervoor al jaren de rekening betaalt (zoals geen indexatie pensioenen). En niemand gaat het Malieveld op. Zij die voor de ECB en andere EU-instanties werken verdienen netto 10.000 per maand dus die gaan echt niet voor ons opkomen.
 • Eric Flinterman

  4 maanden geleden
  Alle kleine beetjes helpen.
 • Tom Vermeulen

  4 maanden geleden
  De jongetjes en meisjes die met gratis geld alles konden doen lijkt voorbij. Goed, geld lenen kost geld en dat is maar goed ook.
 • JOHN MULDER

  4 maanden geleden
  John Mulder @Lindeboom : Lagarde is een pion van Macron. Die heeft weinig belang bij het beperken van de staatsschuld tot maximaal 2 %
 • Tom Vermeulen

  4 maanden geleden
  Kan iemand mij uitleggen wat het rentebeleid van de ECB te maken heeft met mijn persoonlijk levensgeluk?