Volledig scherm
ECB-president Mario Draghi. © EPA

ECB wist wel van nationalisering SNS Reaal

UpdatePresident Klaas Knot van De Nederlandsche Bank bracht Mario Draghi, de hoogste man van de Europese Centrale Bank (ECB), in een informeel gesprek op de hoogte van de voorgenomen nationalisatie van SNS Reaal. Dat maakte de ECB donderdag bekend. Eerder op de dag zei Draghi juist dat de ECB niet van tevoren op de hoogte was.

Draghi deed zijn uitspraak op zijn maandelijkse persconferentie. Daarbij wilde hij verder weinig zeggen over de nationalisering. Hij wees erop dat die was bedoeld om de 'stabiliteit van het financiële systeem' te garanderen en benadrukte verder dat het van groot belang is dat de Nederlandse regering zijn economische hervormingsagenda doorzet.

De Italiaanse centralebankpresident kon zich verder vinden in het feit dat ook investeerders meebetalen aan de redding van de financiële instelling. 'Er moet altijd een evenwicht worden gezocht tussen de belangen van belastingbetalers en de financiële stabiliteit', zei hij in dat verband.

Volledig scherm
© anp
  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’