Er is geen economische crisis, maar echt grote aankopen worden uitgesteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is geen economische crisis, maar echt grote aankopen worden uitgesteld. © ANP / Peter Hilz

Economie draait als een tierelier, maar consument sombert

Nog nooit was de werkloosheid zo laag als nu. De kans om je baan kwijt te raken is klein. Hoe kan het dan dat consumenten niet eerder zo somber waren als in deze tijd?

43 reacties

 • Verrips

  2 maanden geleden
  De klimaat- en woningcrisis war er al voor Corona.. En zij blijven.. :-( Komt erbij de inflatie (aangejaagd door de oorlog) Woningbouwver. verhogen de huurprijzen/ gemeente hun belasting. De zorgkosten gaan omhoog. Etc.. Met een uitkering / laag inkomen die vast staat is het voor vele niet meer kunnen rondkomen. Het sijpelt door naar de middeninkomens.. Onze bouwsteen. Jammer dat de rijken rijker. Logisch dat door de laatste jaren een oplopende en toenemende crisis men zeer voorzichtig is?
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  We hebben nog steeds Corona,oogsten in de wereld mislukken,de energie crisis is wereld wijd,de prijzen rijzen de pan uit,politieke crisis in Oost-Europa,graan crisis oekraine,politieke crisis in Rusland,vind je het gek?
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Ik vind ook dat het buitengewoon goed gaat,de economie draait als een ttierelierelier,de werkloosheid is heel laag en tegelijk stijgen de prijzen zo hard dat de salarissen dat niet bijbenen,de politieke onrust n de graanschuur Oekraïne is immens,Rusland doet het buitengewoon slecht,vooral Oekraïne is ook voor ons uiterst belangrijk,maakt ook duidelijk hoe kwetsbaar we zijn,verdragen of niet
 • Petrus Dijkzeul

  4 maanden geleden
  Rutte heeft al 10 jaar lang de boel verziekt in Nederland, is meer geneigd naar EU dan op komen voor Nederland, zo Nederland heeft daardoor zijn soevereiniteit verloren. EU zijn het die bepalen, zo wie niet is met hen is tegen hen, dit ook zo met de oorlog wat nu gaande is. Inflatie stijgt in rap tempo, tekorten aan grondstoffen doen voedselprijzen stijgen, maar het laatste gerecht, de energierekening, dat zal voor vele de deur dicht doen.
 • D. van Eerden

  4 maanden geleden
  " Het bedrijfsleven draait als een tirelier"...lijkt me logisch als je de prijzen kunt aanpassen aan de kosten, maar de consument zit aan het einde van de voedselketen en mag die prijsverhogingen ophoesten vanuit een hoegenaamd niet gestegen inkomen. En wie wordt daar nou vrolijk van?