Economische schade winkels na drie weken lockdown al ruim 2 miljard euro

VIDEODe omzetschade voor winkeliers ligt na bijna drie weken sluiting op ruim twee miljard euro. Dat heeft brancheorganisatie INretail berekend. Extra onlinebestellingen en click&collect-mogelijkheden zorgen bij lange na niet voor voldoende compensatie. Daarnaast komt maar een beperkt aantal ondernemers in aanmerking voor tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL). 

80 reacties

 • Rene J.R. de Rooy

  11 maanden geleden
  We gaan zien wie er gelijk heeft, het buitenland dat alles open laat of dit gekke landje met z'n volledige lockdown. Het probleem is niet dat alles dicht is maar dat de compensatie totaal niet past in het verlies dat de ondernemers hebben, compensatie dient te geschieden naar de omzet die normaliter gehaald wordt en niet zogenaamde steun die de meesten toch niet krijgen of terug moeten betalen. Hoe haal je het in je hoofd om bedrijven te sluiten en toch bedrijven belasting te laten betalen
 • Duijzers

  11 maanden geleden
  @armin de wild, dat doen we al door belasting te betalen. Maar goed dan gaan we ook de zorg ontzeggen aan mensen die niets willen bijdragen als de voorstanders van sluiting 200 per maand moeten gaan betalen. Mooie deal lijkt me. Van mij mogen de winkels/horeca overigens open weer onder voorwaarden die ze zelf ook steunen waaronder 2g.
 • Maria Yvonne Franssen

  11 maanden geleden
  Ik las net dat de nieuwe pandemie-minister plannen heeft om de 'kwaliteit en beschikbaarheid van de zorgsector te verbeteren'. Dit is oude koek. Volgens top-virologen zou de Omicron-variant groepsimmuniteit kunnen teweegbrengen en de pandemie kunnen uitdoven. Dan ligt het m.i. in de rede om Omicron ruim baan te geven nu het gaat om een lichte variant. Piekbelasting Zorg zou m.i. dan het beste opgevangen kunnen worden door landelijke noodhospitalen in te richten speciaal voor deze pandemie.
 • Hans Laats

  11 maanden geleden
  Hans Laats. @Sina Hogeboom, geen probleem bij praxis, geen wachttijden bellen online betalen en kan de gekochte product(en) zo halen zonder dat je tot een bedrag van 25 euro hoef te kopen waar bij andere winkels het geval is.@J.Klaassen mooie praatjes van D66 vullen geen gaatjes. Loze beloftes dit heeft de burgers van NL. vaker mee gemaakt. Gelukkig geen kiezer van D66, VVD CDA,CU,PvdA, GL, PVV, FvD, B1, groep van Haha, Volt .
 • M van der Meij

  11 maanden geleden
  Beetje naïef van het kabinet. 2 Miljard minder omgezet betekent 420 miljoen minder belasting in het laadje uitgaande van 21%. Wie gaat dat betalen? Natuurlijk de burger.