Een grafkist kopen via Bol.com is 'helemaal niet raar'
Waarom een grafkist uit de catalogus van de uitvaartondernemer kiezen, als je er ook gewoon eentje voordelig kan bestellen op bol.com? Inclusief de voorwaarden van de webwinkel: gratis verzending, gratis retour, én 14 dagen bedenktijd. ,,Mensen vinden het misschien een beetje raar, maar waarom? We leven nou eenmaal in de tijd van webshops”.
Je bent helemaal niet verplicht een kist te kopen bij de uitvaartondernemer.
Het initiatief voor de grafkisten op bol.com komt van Arie Bravenboer uit Zuidland, onder Rotterdam. De 26-jarige ondernemer zocht naar een nieuwe manier om de grafkisten uit zijn vaders groothandel te verkopen. Vader Eelco (57) is enthousiast. ,,Ik denk wel dat we een hiaat hebben gevonden”, vertelt hij trots. ,,We zijn een soort pioniers." Dat het opmerkelijk is om doodskisten via bol.com te verkopen, erkent hij. ,,Misschien is het een beetje raar ja. Maar veel mensen denken onterecht dat ze verplicht zijn om een kist uit te zoeken bij de uitvaartondernemer. En dat is natuurlijk niet zo. Daarom bieden wij onze diensten aan op bol.com. Makkelijk en veilig.”
De kisten zijn op bol.com te vinden onder de noemer ‘woonaccessoires’ en er is keuze uit 22 exemplaren, in ongeveer 90 verschillende uitvoeringen. Er zijn kisten voor zowel volwassenen als kinderen. De voordeligste kist voor volwassenen is 275 euro. Daarvoor krijg je een massief houten kist met zijden bekleding. Ter vergelijking: de goedkoopste, massief houten kist uit de catalogus van DELA (de grootste uitvaartverzekeraar van de Benelux ) kost 523,56 euro.
Breed assortiment
Bol.com heeft geen strategische keuze gemaakt om specifiek uitvaartartikelen te gaan verkopen ,, Wij bieden ongeveer 15 miljoen artikelen aan, en daarbij sluiten we in principe alleen producten uit die volgens de wet niet verkocht mogen worden. De verkoop van uitvaartartikelen sluit dus aan bij onze wens om onze klanten een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden”, vertelt woordvoerster Marjolein Verkerk.
De kisten van de Zuid-Hollandse ondernemers worden ‘in de romp’ geïmporteerd uit het buitenland en afgemaakt op de werkplaats in Zuidland. Het was zoon Arie (26) die wel brood zag in de verkoop via internet. Hij haalde zijn vader over om het te proberen, eerst met een eigen webshop, en nu via bol.com. De twee hebben er bewust voor gekozen om in zee te gaan met bol. ,,Iedereen kent die site, en bedrijven worden goed gescreend. Heel betrouwbaar dus. En mensen kunnen recensies achterlaten of ze wel of niet tevreden zijn.”
Tot nu toe ‘zit er best wat beweging’ in de verkoop, vertelt Eelco. ,,Ik heb er zeker al een paar verkocht, terwijl nog niet eens het hele aanbod online staat en we pas een dag bezig zijn.”
Wie niet tevreden is met de kist kan hem gratis (mits kras- en deukvrij) terugsturen naar bol.com. Mensen die twijfelen over een kist kunnen een exemplaar even ‘op zicht’ in de woonkamer zetten en rustig beslissen of hij wel of niet bevalt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Dagattracties beleven eindelijk weer mooie zomer, maar internationale toeristen blijven weg
Na twee magere coronajaren draaien de dagattracties in Nederland weer volle bak. Maar zoveel bezoekers als voor corona zijn er nog niet, en ook financieel is het nog niet wat het was. ,,Als het superheet is, wil niemand naar een park.” -
Wat is een normaal bedrag voor op je spaarrekening? ‘In veel gevallen is 10 procent te weinig’
Budgetteren, sparen en rondkomen: dagelijks hoort budgetcoach Carolien Vos van haar klanten hoe moeilijk dat is en waar mensen tegenaan lopen. Ze deelt deze zomer haar beste tips. Vandaag: een financiële buffer. -
PREMIUMJij bestelt, zij fietsen
Hebben flitsbezorgers nog toekomst na flitsende start? ‘Ze fietsen als blinden’
Flitsbezorgers maakten een vliegende start. De weerzin tegen deze ultrasnelle boodschappenbezorgdiensten als Getir, Gorillas, Zapp en Flink neemt toe, maar de bedrijven maken zich geen zorgen. ,,Dit is wat de klanten willen.” -
Koken & Eten
Dit gebeurt in je lichaam als je 's avonds nog aan het snaaien slaat
We houden er allemaal van om zo nu en dan 's avonds laat een snack te nemen. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden. Klopt die bewering? Deskundigen geven het antwoord. -
Waarom jongeren als Vinicius (18) wel willen maar niet mogen werken: ‘Kan niks met mijn diploma’
Terwijl de krapte op de arbeidsmarkt toenam in de eerste helft van 2022, werden er verschillende oplossingen geopperd. Toch werd één groep mensen over het hoofd gezien: ongedocumenteerden. Ze wonen hier vaak al jaren, maar mogen niet werken.
-
PREMIUM
Op de miljoenensnelweg in de Rotterdamse haven is het doodstil: ‘Duurste skeelerbaan ter wereld’
Een revolutionaire volledig geautomatiseerde containersnelweg voor de Rotterdamse haven is inmiddels een hoofdpijndossier voor het Havenbedrijf. Kilometers aan gloednieuwe wegen liggen er op de Maasvlakte verlaten bij. De verantwoordelijke directeur is weggepromoveerd naar Oman. -
Airbnb populairder dan ooit na opheffen coronabeperkingen
Overnachtingen via verhuurplatform Airbnb zijn nog nooit zo populair geweest als deze zomer. Bij zijn kwartaalresultaten zei het internetbedrijf in de maanden juli, augustus en september een recordomzet te verwachten nu in veel landen coronabeperkingen grotendeels zijn opgeheven. -
Koken & Eten
Pepernoten extra vroeg in de supermarkt? Dit zou weleens de verklaring kunnen zijn
Pepernoten in de zomer: sommige Nederlanders ergeren zich er groen en geel aan. Anderen slaan ze alweer in, dromend van de feestdagen. Maar waarom zijn ze er nu wel heel vroeg?