Volledig scherm
Tesla-ondernemer Elon Musk (l). © AFP

Elon Musk brengt bliksembezoek aan Tesla-bolwerken Tilburg en Amsterdam

Tesla-baas en ondernemer Elon Musk is vandaag even in Nederland. Hij bezoekt Tilburg en Amsterdam. Musk is in Europa om de introductie van de nieuwe Tesla Model 3 in de gaten te houden. Zaterdagavond vliegt hij door naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Musk kwam vrijdagavond eerst met zijn privé-jet aan in het Belgische Oostende om daarna per blauwe Tesla naar de haven van Zeebrugge te gaan, waar duizenden nieuwe Tesla’s werden gelost. In Tilburg heeft de elektrische autobouwer een fabriek, in Amsterdam zetelt een van de hoofdkwartieren van het bedrijf.

Dat Musk ook Noorwegen aandoet, is niet verwonderlijk: het Scandinavische is voor Tesla qua omvang de derde afzetmarkt ter wereld. Minpuntje: de Noren zijn gefrustreerd over de lange wachttijden voor het nieuwe Model 3. Mogelijk gaat Musk bekijken wat er beter kan. Tesla heeft in Noorwegen al dertien service centers en wil dat aantal uitbreiden naar vijftien.

Op Twitter plaatste de steenrijke ondernemer een foto met een vrachtwagen vol Tesla Model 3's.

Volledig scherm
Tesla-oprichter Elon Musk stapt in een Tesla nadat hij met een privé-vliegtuig geland is op het vliegveld van Oostende. © BELGA