Volledig scherm
© REUTERS

Emirates gaat vaker vliegen op Schiphol

Emirates gaat extra vliegen op Schiphol. Daarmee springt de luchtvaartmaatschappij in op een groeiende vraag. Het gaat om vijf extra vluchten per week tussen Dubai en Amsterdam. 

Die vluchten komen bovenop de al bestaande dubbele dagelijkse vlucht.  De luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zet voor de extra vluchten overigens niet de grote 'dubbeldekker' Airbus A380 in. De nieuwe diensten wordt uitgevoerd door een toestel van het type Boeing 777. 

Vier van de extra wekelijkse vluchten staan vanaf 1 december in de dienstregeling. De vijfde extra vlucht tussen Dubai en Amsterdam vertrekt met ingang van 1 januari volgend jaar. Voor de al bestaande twee dagelijkse vluchten blijft de maatschappij wel met A380s vliegen.

Emirates is de grootste van de zogenoemde Golfmaatschappijen. Het staatsbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot 's werelds grootste aanbieder van intercontinentale vluchten. Die opmars is mede ten koste gegaan van Europese concurrenten als Air France-KLM en Lufthansa.