Een gasfornuis
Volledig scherm
Een gasfornuis © ANP

Energiebedrijf Enstroga valt ook om, klanten verdeeld over andere leveranciers

Enstroga is na Welkom Energie het tweede energiebedrijf binnen een maand dat omvalt door de torenhoge gasprijzen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) trekt de leveringsvergunning van de Duitse leverancier in. De klanten worden verdeeld over alle andere energiebedrijven.

35 reacties

 • IHGM Alberti

  3 maanden geleden
  Wij gaan van €103,- naar €311,- dat is toch niet te begrijpen...en dan staat er in de mail dat wanneer je opzegt er rekening mee moet houden dat je je een hoog bedrag moet bijbetalen . Dat komt wel hé intimiderende over.
 • Sandrina Meier

  3 maanden geleden
  Dat krijg als de overheid alles openbaar aanbesteed aan de goedkoopste leverancier. Maar is dat ook de beste? Ondertussen is wel vele malen gebleken van niet dus. Wij hebben Nederland in de uitverkoop gedaan en het enige wat wij nog hebben is een klein beetje ( kennis). Nou ik kan u verzekeren met dat kleine beetje kennis kom je niet ver. B.V. Nederlands u zou zich moeten schamen heel diep.
 • Hans Laats

  3 maanden geleden
  Hans Laats. @Jan Willem Roos, ben sinds mijn trouwdag 1972 aangesloten toen GEB(gemeentelijke energie bedrijf van Dordrecht) tot nu toe bij Eneco met een contract van elk 3 jaar en ervaar geen problemen. Had 1-keer een aanvraag gedaan bij een andere energie verstrekker doch het scheelde een miniem bedrag van een paar euro's, dus geen optie. Ik blijf bij Eneco
 • Beppie Janssen

  3 maanden geleden
  Er wordt in Nederland overal tegen gedemonstreerd, wat ik me al jaren afvraag is waarom financiert elkeen de energiemaatschappijen? Uit ervaring weet ik hoe prettig het is om gewoon per maand je verbruik te betalen. Niks voorschot, niks eindafrekening. Gewoon elke maand een rekening. Je betaald toch ook de bakker of de supermarkt niet elke maand een voorschot om dan aan het einde van het jaar een afrekening te krijgen? Je betaald toch gewoon wat je afneemt? Behalve bij energie, vreemd hoor.
 • Jan Willem Roos

  3 maanden geleden
  Dus, er gaan nog een paar honderd huishoudens flink uitgebuit worden door grote energiebedrijven, triest vooruitzicht.
 1. Vermogen tien rijkste mannen verdubbelde tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

  Vermogen tien rijkste mannen verdubbel­de tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

  Het vermogen van de tien rijkste mannen ter wereld is in de eerste twee jaar van de pandemie verdubbeld, stelt mensenrechtenorganisatie Oxfam Novib in een rapport. In dezelfde periode zijn meer dan 160 miljoen mensen extra in armoede terechtgekomen. Een “dramatische stijging en pijnlijke trendbreuk met voorgaande jaren”, aldus de organisatie in het jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid.
 2. Eerste energiebedrijf bezwijkt onder gestegen gasprijzen
  Play
  video

  Eerste energiebe­drijf bezwijkt onder gestegen gasprijzen

  Energiebedrijf Welkom Energie is door de hoge gasprijzen zodanig in de problemen gekomen dat het de levering van stroom en gas niet meer kan voortzetten. De leveringsvergunning van Welkom Energie wordt daarom ingetrokken door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om het eerste energiebedrijf dat bezwijkt onder de huidige moeilijke marktomstandigheden. Alle circa 90.000 klanten van deze relatief kleine speler op de energiemarkt worden overgenomen door Eneco.