Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Guus Schoonewille

Energieleverancier Oxxio stapt in de wereld van telecom

Oxxio gaat naast elektriciteit en gas ook internet, televisie en bellen aanbieden aan klanten. Daarmee is het in een korte tijd al de derde speler op de markt van alles in-1.

De dochter van energiebedrijf Eneco wil zich steeds meer als dienstverlener profileren. ,,Het verbreden van onze diensten is een logisch gevolg, met de lancering van internet, tv en bellen als eerste stap”, licht de woordvoerder het besluit toe.

Wat de volgende stap zal zijn, wil de energieleverancier niet kwijt. Ook wil het niet kwijt wat er straks gerekend gaat worden voor de pakketten en hoeveel goedkoper klanten gemiddeld uit zullen zijn. ,,Dat is wat we in de aanloop naar januari nog bekend gaan maken maar reken maar dat het voordeliger zal zijn. In ons logo staat niet voor niets supervoordelig.”

Oxxio heeft besloten om deze richting in te slaan na een onderzoek onder klanten. Die gaven in meerderheid aan dat ze openstaan voor andere diensten dan alleen energie. ,,Belangrijkste redenen zijn combinatievoordeel en het gemak dat alles bij één aanbieder is ondergebracht”, aldus de zegsman Oxxio. Buiten Oxxio is ook NLE en Delta actief op de markt van zowel telecom als energie.