Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

EU legt cryptomarkt aan banden: ‘Einde aan Wilde Westen’

De EU neemt de cryptosector onder handen met wetgeving die de excessen rond cryptomunten moet beperken. Voor het eerst worden cryptovaluta zoals bitcoins, uitgevers van cryptomunten en aanbieders van diensten voor het wisselen van virtuele cryptovaluta aan Europese regels gebonden. De EU-lidstaten en het Europees Parlement bereikten daarover donderdagavond een akkoord.

52 reacties

 • Jacobus Bosman

  1 maand geleden
  Witwassen!!! Het is nog nergens ter wereld gelukt om dat intedammen.zelfs wij in Nederland hebben het gewoon nodig.Elke week in een miljoen huishoudens een werkster tegen 30 euro is 30 miljoen per week?
 • J Vergouwen

  1 maand geleden
  De cryptomarkt is onherroepelijk op weg om een succes te worden en door te breken als alternatief voor de gevestigde reguliere valuta. De gevestigde financiele partijen met hun belangen voelen nattigheid en beginnen zich te roeren.
 • Dirk Nederveen

  1 maand geleden
  Ook hier is Nederland en ook Duitsland weer roomser als de Paus, ik geef jaarlijks netjes aan de belasting dmv een foto wat er op mijn Metamask account staat. In Frankrijk mag dit straks nog steeds hier word Binance straks geweerd (hoezo EU). Op de Smartchain kun je daar crypto's kopen die hier nog niet te koop zijn, als dit doorgaat en de EU exchanges verhandelen de betreffende munt niet moet ik deze dan jammer genoeg verkopen omdat Binance dan die accounts moet / gaat sluiten.
 • Waldo Bot

  1 maand geleden
  E.Seckel dat is helemaal niet waar je kan gewoon een creditcard koppelen aan je wallet en overal betalen, zelfs cash uit de muur pinnen.
 • Jargo Op 't Root

  1 maand geleden
  Natuurlijk! Dat is de insteek. Net doen alsof hele crypto een grote boeven en bedriegers bende is op basis van piramide spelen. De massa en EU hebben er geen idee van! Ja er vind oplichting plaats, witwassen, vast ook. Waar niet? Uiteindelijk, en dat hebben weinig door, gaat het om macht en controle. Bij digitaal geld ben jij in controle, jij bepaalt wanneer waar je geld is. Geen banken die de pinautomaat dicht zetten. Geen manipulatie door overheden en centrale banken. Gaat om machtsbehoud.