© THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

Euro op laagste niveau sinds januari

De euro is vandaag tot het laagste niveau in 11 maanden gedaald door groeiende zorgen over de schuldencrisis. Ook ten opzichte van de Japanse yen daalde de euro in waarde, tot de laagste stand in 2 maanden.

Beleggers vrezen dat een aantal landen in de eurozone spoedig te maken krijgt met een verlaging van de kredietbeoordeling. Ook kijkt de markt gespannen uit naar een uitgifte van Italiaans staatspapier later op de dag. Als hiervoor weinig belangstelling blijkt, kan de Italiaanse rente oplopen tot een nieuw record boven de 7 procent.

Tijdens de ochtendhandel daalde de euro tot 1,3005 dollar, de laagste stand sinds begin januari. Gisteren dook de euro al onder de 1,31 dollar.

  1. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

    Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

    Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?