Reuters
Volledig scherm
© Reuters

Europese gasprijs schiet omhoog na langere sluiting Nord Stream 1: ‘Rusland is onbetrouwbaar’

De Europese gasprijs is vanochtend op de toonaangevende gasbeurs in Amsterdam met ruim een vijfde omhoog geschoten nu de belangrijke pijplijn, Nord Stream 1, langer dicht blijft. De prijs voor een megawattuur gas noteerde circa 26 procent hoger op 268 euro. De gasprijs stond medio 2021 nog rond de 20 euro per megawattuur.

220 reacties

 • marian Vroede

  5 maanden geleden
  Gisterenavond las ik online der Welt dat politicus Sahra Wagenknecht van die Linke wilt gaan onderhandelen met Poetim over gas. Ze zei dat "Ze er nietvan overtuigd is dat de oorlog een dag eerder beindigd zal worden als onze economie geruïneerd is". En "Onze economie ruïneren niets te maken heeft met solidariteit naar Oekraïne". Veel, zeel veel bijval heeft zij zeker a.d.h.v alle reacties te lezen.
 • Wim van Zuilekom

  5 maanden geleden
  Dit is het resultaat van de samenwerking van Brussel met de 'goede' Amerikanen tegen de altijd maar 'slechte' Russen, Oekraine bij de EU waar we niets aan hebben maar voor de mogelijkheid voor het 'goede' Amerika om militairen en raketinstallaties langs de Russische grens te stationeren, alleen is de politiek te laf om dat openlijk te zeggen, bang voor hun baantje of een 'positie elders' !
 • Hans Laats

  5 maanden geleden
  Hans Laats. De EU zaagt zijn poten af en Poetin geniet van zijn, niet op een goede manier, rijkdom 😲😉
 • Petrus Dijkzeul

  5 maanden geleden
  De EU zadelt Rusland op met sancties waarvan zij weinig nadeel ondervinden, maar tegelijkertijd wordt de eigen bevolking gruwelijk benadeeld en die daarvoor een torenhoge energie rekening gaat ontvangen.
 • marian Vroede

  5 maanden geleden
  @M Kok Maar u hoeft mijn mening niet te delen hoor. Ieder zijn eigen inzichten en meningen! 😉