Volledig scherm
© ANP

Explosie bij Tata Steel: vier gewonden

Door een explosie bij de Kooks- en Gasfabriek bij Tata Steel in Velsen-Noord bij IJmuiden zijn vandaag tijdens onderhoudswerkzaamheden vier medewerkers gewond geraakt. Ze zijn naar het ziekenhuis overgebracht, meldt Tata Steel. Volgens een woordvoerder van de staalgigant zijn de slachtoffers niet levensgevaarlijk gewond.

De explosie zou zich hebben voorgedaan tijdens onderhoudswerk. Hoe het incident precies heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk wat voor verwondingen de vier werknemers hebben opgelopen. 

Van een gevaarlijke situatie voor de omgeving lijkt geen sprake: de werkzaamheden zijn niet stilgelegd en er zijn bij de explosie geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, laat het bedrijf weten. Bij de lokale omroep NH Nieuws kwamen verschillende telefoontjes binnen van verontruste burgers. Een van hen meldde dat hij rond kwart over elf een harde doffe dreun hoorde, waarna de hele grond rondom zijn woning trilde.

 Volgens Veiligheidsregio Kennemerland is de situatie ‘volledig onder controle’.

  1. ‘Hypotheekadviseur vangt geld voor doorverwijzen klant naar energieverkopers’

    ‘Hypotheek­ad­vi­seur vangt geld voor doorverwij­zen klant naar energiever­ko­pers’

    Hypotheekadviseurs krijgen geld van commerciële partijen als keukenboeren, installateurs van zonnepanelen en energiebedrijven voor elke nieuwe klant die zij aanbrengen. Die vergoeding kan van een paar tientjes oplopen tot honderden euro’s. De eigen beroepsorganisatie van hypotheekadviseurs, de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP), trekt hierover aan de bel: ,,Klanten hebben vaak geen idee.’’