Volledig scherm
© Shutterstock

Export diensten naar Britten minder belangrijk

De export van diensten naar het Verenigd Koninkrijk is in het afgelopen jaar minder belangrijk geworden voor Nederlandse ondernemers. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. Nederlandse bedrijven voerden wel meer diensten uit naar het Verenigd Koninkrijk, maar de totale export van diensten groeide harder.

De export van diensten naar het Verenigd Koninkrijk ging met 4 procent omhoog en kwam uit op 23,8 miljard euro. Het land is daarmee de derde afnemer van Nederlandse diensten na Duitsland en Ierland. De totale export van de dienstensector ging met bijna 7 procent omhoog.

De Britten namen vooral meer technische en zakelijke diensten af, voor bijvoorbeeld de olie- en gaswinning. Ook de export van professionele en managementadviesdiensten en bouwdiensten nam toe. Computer- en informatiediensten werden iets minder vaak geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk. Dat blijft wel een van de belangrijkste exportcategorieën.

  1. Boeing: snel update 737 Max, justitie VS start onderzoek

    Boeing: snel update 737 Max, justitie VS start onderzoek

    Boeing-topman Dennis Muilenburg zegt dat de vliegtuigbouwer snel met een software-update komt voor de toestellen van het type 737 Max. Ook zullen de piloten nieuwe trainingen krijgen. Doel van de maatregelen is ,,de zorgen weg te nemen’’ die rond de vliegtuigen zijn ontstaan na twee recente crashes in Indonesië en Ethiopië waarbij in totaal 346 mensen om het leven kwamen. De Boeings 737 Max staan wereldwijd voorlopig aan de grond.