Volledig scherm

Foutje Parkmobile, automobilist met boete moet het zelf oplossen

Zo'n 50.000 automobilisten die de parkeerapps Parkmobile en Park-line afgelopen zaterdag hebben gebruikt, kunnen mogelijk alsnog een parkeerboete verwachten. Zij hadden hun parkeeractie wel goed ingevoerd, maar door een verkeerde update hebben de parkeerapps die niet goed verwerkt. 

Parkmobile laat weten dat de fout is hersteld en dat alle transacties alsnog zijn verwerkt. De gebruikers die mogelijk gedupeerd zijn, zijn inmiddels per mail op de hoogte gebracht.

Wie een boete heeft ontvangen of nog krijgt, zal bezwaar moeten aantekenen bij de betreffende gemeente. Het bedrijf heeft de betrokken gemeenten op de hoogte gebracht van de mislukte update. Met het betaalbewijs van Parkmobile zal het bezwaar gegrond verklaard worden, zo laat het via sociale media weten.

Het gaat om mensen die zaterdag tussen 10.55 en 16.00 uur hebben geparkeerd in gemeenten die zijn aangesloten bij het Nationaal Parkeer Register. Dat zijn onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere. Het is niet bekend hoeveel automobilisten daadwerkelijk op de bon zijn geslingerd.