Volledig scherm
De eenmalige frikandellenvlaai van Aldi © Aldi

Frikandellenvlaai bij Aldi in de schappen

Aldi gaat nationaal met de beruchte frikandellenvlaai. De vleesvlaai ligt in elk Nederlands filiaal van de supermarkt, vanaf vrijdag 10 tot en met zondag 12 november.

Het hartige hapje zit volgens Aldi vol met stukjes frikandel en currysaus, is omwikkeld in brooddeeg en kost 3,99 euro. Het zijn geen vers gebakken vlaaien: de frikandellenvlaai is terug te vinden in het koelvak en kan tot maximaal drie maanden in de vriezer bewaard worden. De reacties op sociale media lopen uiteen van 'begin al te kokhalzen' tot 'volgens mij zou ik het theoretisch best lekker vinden'. 

Volgens een woordvoerder gaat het om een eenmalige actie. ,,Maar mochten de vlaaien als zoete broodjes over de toonbank vliegen, dan zullen we overwegen om hem in het assortiment op te nemen. We hebben geleerd van het succes van onze gin & tonic-ijsjes, die ook oorspronkelijk een eenmalige aanbieding waren.''

De frikandellenvlaai verdeelde het land vorig jaar toen de Limburgse bakkerij Engels een foto ervan plaatste op Facebook. Dat leverde het bedrijf binnen de kortste keren meer dan 10.000 reacties op. Een Brabantse en Maasdijkse bakker kwamen met hun eigen varianten. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk voegde uitjes toe en creëerde de frikandel-speciaalvlaai.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.