Garnalenvisser Corrie Nagel voelt zich verraden.
Volledig scherm
PREMIUM
Garnalenvisser Corrie Nagel voelt zich verraden. © Catrinus van der Veen

Garnalenvissers voelen zich verraden na ‘oorlogsverklaring’: ‘Toekomst behoorlijk onzeker’

Voor de garnalenvissers in Harlingen voelt het als verraad. Net nu ze aan de slag kunnen met de aangescherpte stikstofeisen, krijgen ze kritiek van vijftien natuurorganisaties. Die willen de garnalenvisserij voorgoed de nek omdraaien.

14 reacties

 • Sjaak van den Berge

  1 week geleden
  Vissers, de boeren van de zee. Als je baan ophoudt te bestaan moeten ook zij ,net als alle andere Nederlanders, wat anders gaan zoeken.
 • Jan de Fries

  1 week geleden
  Je hebt als hard werkende Nederlander hier niks meer te zoeken. Je wordt gewoon weggepest. Ook grote bedrijven vertrekken hier steeds meer, en terecht.
 • Peter Van Baaren

  1 week geleden
  Schande dat er nog garnalen worden gegeten ,,,deze dieren zijn volledig weerloos ,, worden met netten gevangen en gaan dan in kokend water ,,, sorry maar dat is een marteldood ,, garnalen behoren in de zee,,, laat ze daar maar gewoon zitten ,,
 • Jan korteland

  1 week geleden
  Het probleem is als Nederlandse visser de nek omgedraaid word vanwege het milieu, andere landen die niks aan het milieu doen, gaan dan de vis leveren tegen een veel hogere prijs Ga om de tafel zitten met redelijke voorstellen en probeer tot een goeie regeling te komen Mensen moeten gezond blijven eten anders gaan we dood
 • Johan Beeksma

  1 week geleden
  15 Natuurorganisaties daar kunnen wel 14 van opgeheven worden toch? De Noordzee garnaal heerlijk en veruit de lekkerste i.m.o. dan. Kom niet aan de garnalen uit Vietnam, smakeloos. Gezien de grote export van dat land is het misschien een idee (voor de overige 14) om daar te protesteren. Zet veel meer zoden aan de dijk vwb. de natuur.