De Nord Stream pijplijn houdt de gemoederen in Europa in bedwang.
Volledig scherm
De Nord Stream pijplijn houdt de gemoederen in Europa in bedwang. © AFP

Gazprom verlaagt gaslevering Nord Stream nog verder, gasprijs stijgt meteen met 10 procent

Het Russische staatsgasconcern Gazprom gaat woensdag de gaslevering via de belangrijke pijplijn Nord Stream 1 verder verlagen van 40 naar 20 procent van de maximale capaciteit. Volgens Gazprom is dat vanwege onderhoud aan een turbine, maar Duitsland verwijt Rusland dat het de gaslevering gebruikt als politiek middel. De gasprijs is inmiddels gestegen met tien procent.

110 reacties

 • Patrick Erb

  2 maanden geleden
  @Julia van Damme Je weet dat bijna alles gekoppeld is aan de gas prijs, niet alleen jou bestaan ? Het productieproces van bijna alles gebruikt gas, ook voedselproducenten stoken bijv op gas.
 • Maria Yvonne Franssen

  2 maanden geleden
  Beetje vreemd om Rusland te verwijten wat de Europese Unie zelf doet en deed. De economische sancties werden ingezet door de EU en Rusland gaf respons: wie kaatst kan de bal verwachten. De EU is vervallen in een strijd om gelijkhebberigheid en die strijd kan ontaarden in een Europese oorlog en de instorting van de wereldeconomie. Het vermogen om de vrede te bewaren of te herstellen is totaal afwezig.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het prima dat Poetin dat doet,dat kunnen wij ook door alle producten uit Rusland te boycotten en alle Russen uit te zetten,nodig hebben we Rusland niet als economische natie ter grootte van de benelux
 • Pekel

  2 maanden geleden
  Misschien een optie om van onze steenkolenmijnen de kurk eraf te halen. arbeiders zat kunnen zo aan de slag,en talen maakt ook niets uit. Gaan we lekker weer voor de kachel of haard zitten als het winter wordt. Rutte en Kaag en onze minister van kolen en gas die mogen de eerste mijnwagen naar boven halen , is toch top.
 • Kim van der Kraan

  2 maanden geleden
  Eerst je eigen bemoeien met een oorlog die niet de jouwe is, sancties opleggen en dan verontwaardigd zijn dat Rusland dit doet. Tijd voor nieuwe verkiezingen.