Volledig scherm
© anp

Geen doorstarts meer voor onderdelen Oad

Er liggen geen doorstarts meer in het verschiet van onderdelen van de vorige maand failliet verklaarde reisorganisatie Oad. De curatoren zijn niet meer met partijen in gesprek over de verkoop van bedrijfsactiviteiten, liet een woordvoerder van de curatoren weten.

'De curatoren zijn nu bezig met de inventaris en verkoop van kleinere zaken zoals bureaustoelen', zei hij.

Eind september en begin deze maand werden het Oad Busbedrijf, de onderdelen SRC-Cultuurvakanties en Oad Business Travel en de Globe Reisburo's uit de boedel gekocht. Voor het touroperatoronderdeel van Oad, dat de vakanties regelde naar vliegbestemmingen, is geen nieuwe eigenaar gevonden.

De Oad Groep telde bij faillissement ongeveer 1750 werknemers. Volgens de laatste schatting is voor zo'n 600 mensen daarvan een arbeidsplek behouden. De curatoren verwachten binnen twee weken een betere balans te kunnen opmaken van de gevolgen van het faillissement voor het personeelsbestand van Oad.

Het is nu in een aantal gevallen nog onduidelijk met hoeveel werknemers de overgenomen onderdelen precies door zullen gaan. RTN, de Nederlandse tak van de Duitse Raiffeisen Touristic Group, nam bijvoorbeeld 73 Globe Reisburo's over. Maar RTN-directeur Don Kaspers liet op het moment van overname al weten dat daarvan waarschijnlijk maar 15 filialen geopend zullen blijven.

  1. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.