GeenStijl gaat per 1 november verder als zelfstandig bedrijf, los van de huidige eigenaar TMG/Mediahuis.
Volledig scherm
GeenStijl gaat per 1 november verder als zelfstandig bedrijf, los van de huidige eigenaar TMG/Mediahuis. © ANP XTRA

GeenStijl gaat verder op eigen benen

GeenStijl gaat per 1 november verder als zelfstandig bedrijf, los van de huidige eigenaar TMG/Mediahuis. Dat meldt GeenStijl op zijn website. 

GeenStijl is vaak in opspraak vanwege de toon en inhoud van de stukken. Het is de reden voor Mediahuis om van GeenStijl af te willen. De website werd volgens de hoofdredactie in de etalage gezet wegens ,,onherstelbare ontwrichting in de relatiesfeer''. Het verkoopproces werd dit voorjaar in gang gezet. ,,Uithuwelijken aan een andere koper of uitgever was voor de hoofdredactie geen optie. Daarom heeft GeenStijl in overleg met de Raad van Bestuur van TMG aangegeven onafhankelijk verder te willen.''

Hoofdredacteur Marck Burema en adjunct Bart Nijman worden de nieuwe aandeelhouders. Ook de vier overige redacteuren en een moderator maken de overstap naar het nieuwe bedrijf. Nijman wil niet prijsgeven hoeveel geld er gemoeid is met de overname. Villamedia schreef eerder deze maand dat er niets wordt betaald. De hoofdredactie zou zelfs wat geld meekrijgen om de eerste periode te overbruggen.

Quote

Uithuwelij­ken aan een andere koper of uitgever was voor de hoofdredac­tie geen optie

Dumpert

Het videoplatform Dumpert maakt geen onderdeel uit van de overeenkomst. Zonder dat onderdeel zal de website naar verwachting verlies draaien. Het is nog onduidelijk wat er met de GeenStijl-spin-offs Das Kapital en Autobahn gaat gebeuren.

GeenStijl heeft een fanbase van zo’n 1,5 miljoen mensen, vooral mannen. Sinds vorig jaar mei boycotten adverteerders de site, nadat deze in opspraak raakte vanwege een vrouwonvriendelijk topic.