De overname van het concern bevinden zich in de afrondende fase
Volledig scherm
De overname van het concern bevinden zich in de afrondende fase © EPA

Gesprekken over doorstart V&D 'in eindfase'

De gesprekken over de toekomst van V&D zijn in de eindfase beland. De curatoren zijn nog met één partij in onderhandeling over een doorstart van de failliete warenhuisketen, liet een woordvoerder vrijdag weten. Hoe lang dat nog gaat duren is onduidelijk.

Quote

Ook een verkoop van alleen de merknaam is in theorie nog mogelijk

Woordvoerder
Volledig scherm
© ANP

Vorige week spraken de curatoren de verwachting uit dat de overname van de restaurants van La Place door supermarktconcern Jumbo de zaak in een stroomversnelling zou brengen. Maar door die deal is wel een extra partij aan tafel gekomen, waarmee zaken moeten worden afgestemd.

De curatoren gaan er nog steeds van uit dat de deelname van Jumbo de kans op een doorstart van V&D heeft vergroot. ,,Het gaat de goede kant op'', verzekerde de woordvoerder. ,,Maar wanneer de zaak kan worden afgerond, laat zich niet voorspellen. Zo snel mogelijk, dat blijft het doel.''

De curatoren hebben van meet af aan gezegd dat er sowieso een deal komt. De belangrijkste vraag is evenwel hoeveel vestigingen van V&D daarmee gered kunnen worden. Ook daarover bestaat nog geen enkele zekerheid, aldus de zegsman. ,,Ook een verkoop van alleen de merknaam is in theorie nog mogelijk.''

Winkels open houden
De partij waarmee de curatoren in gesprek zijn, is er wel op uit zoveel mogelijk winkels open te houden. Ook Jumbo is daarbij gebaat, omdat veel van de La Place-restaurants die het supermarktconcern overneemt, in één pand zitten met V&D.

In hoeverre dat lukt is echter ook afhankelijk van de verhuurders van de winkelpanden. Die werkten vorig jaar in meerderheid constructief mee aan een herstructurering bij V&D, maar moeten nu in sommige gevallen opnieuw over de streep worden getrokken.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”