Het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk. © ANP

‘Groeiparel’ Bol.com moet ineens bezuinigen: wat is er aan de hand?

4 oorzakenJarenlang kwamen van Bol.com jubelende groeicijfers, maar nu moet de grootste webwinkel van Nederland opeens bezuinigen: 300 banen verdwijnen. En dat na een jaar waarin een beursgang ook al werd afgeblazen. Wat is er aan de hand bij Bol.com?

28 reacties

 • B Euser

  2 maanden geleden
  Bij http://bol.com kun je als kleine winkel/zelfstandige ook wederverkopen. Daar hou je zelf niks aan over als ondernemer, ik koop zoveel mogelijk lokaal bij kleine winkeliers. Ze vallen steeds meer door de mand. Goedkope buitenlandse arbeidskrachten op de giga distributiecentra. Typisch weer een bedrijf waar er maar een paar stinkend rijk worden en de rest aan de geeuwhonger zit. Terug naar de plaatselijke kleine ondernemer, ik doe het al.
 • Jan Van Windekens

  2 maanden geleden
  Ze hebben zich teveel op een zwart publiek gericht met hun reklamespotjes en die maken maar een paar procent vd bevolking uit. Woke go broke.
 • bob john

  2 maanden geleden
  Ik schreef u eerder mijn ervaring met BOLCOM. Helaas nooit een reactie ontvangen. Maar goed. Als je klanten in het buitenland (in dit geval Thailand) niet wilt bedienen omdat je een credit kaart betaling wantrouwt is het BOLCOM onwaardig. Credit kaart betaling bij andere firma's in Nederland geen probleem. BOLCOM zou internationaler moeten gaan denken. Er wonen vele Nederlanders (expats) in de wereld.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  John Mulder @ J Smid: bij BL staat altijd de verkoper vermeld. Ik probeer dan de site van deze verkoper te vinden om te achterhalen of er een verschil is.
 • Henk v Dorop

  2 maanden geleden
  http://bol.com ze hebben “ minder meer” dus donder je gewoon mensen er uit , de verwerpelijke AH mentaliteit komt boven drijven!