Door de pinstoring ontstonden er rijen bij pinautomaten om contact geld op te nemen
Volledig scherm
Door de pinstoring ontstonden er rijen bij pinautomaten om contact geld op te nemen © Maurits Wever

Groot deel Nederland getroffen door pinstoring

Een landelijke pinstoring heeft vanavond voor flinke drukte in supermarkten en andere winkels gezorgd. Rond 18.00 uur vandaag bleek pinnen aan de kassa niet meer mogelijk, waardoor flinke rijen ontstaan bij geldautomaten om contant geld op te nemen. Volgens Betaalvereniging Nederland was de storing na ongeveer een kwartier verholpen.

Door heel het land zijn knooppunten verspreid waarop pinautomaten zijn aangesloten. De storing vond plaats op één van deze plekken, zo laat Betaalvereniging Nederland weten. De pinautomaten die zijn aangesloten op zo'n knooppunt zijn niet regiogebonden en kunnen dus verspreid zijn over het hele land. Hoeveel automaten getroffen zijn door de storing is niet bekend.

Op Twitter stroomden al snel de reacties binnen van personen die hinder ondervinden. Veelal ging het om klanten van supermarkten die niet meer kunnen pinnen. Op de website Allestoringen.nl, waar mensen kunnen melden als ze last hebben van een storing, is een explosieve toename te zien rond 18.00 uur.