Grootste H&M van Europa feestelijk geopend

De allergrootste H&M van Europa in Rotterdam is vanavond feestelijk geopend voor genodigden. Fashionitas maar ook bekende Rotterdammers als Fred van Leer en MC Sevdaliza vulden de megastore voor de opening. Na het virtueel knippen van een lintje brachten de Rotterdamse rappers van Brandwerk het feestje opgang.

Vrijdagmorgen om tien uur kunnen de eerste klanten naar binnen in de Flagshipstore bij de Koopgoot. Wekelijks zullen hier zo'n 40.000 shoppers langs de rekken lopen. De eerste 150 klanten krijgen vrijdag een kraskaart, waarmee ze geldprijzen kunnen winnen.

Verder draait de hele dag een dj in de winkel en is er een verhalenverteller op de kinderafdeling. Als opwarmertje voor de opening voor het publiek kunnen bezoekers van de binnenstad morgen kledingstukken winnen, door te proberen speciale reclameborden te openen met een code.

Flagshipstore heeft alles
De H&M is tien maanden bezig geweest om haar winkel om te toveren tot de grootste van Europa. In de tweede Flagshipstore van Nederland is álles te koop wat de Zweedse modeketen in de aanbieding heeft. Op de eerste verdieping waar ooit megastore Virgin klanten naar boven probeerde te lokken, hangt nu kinderkleding en is de grootste Home-afdeling met textiel voor thuis van Nederland.

Ook heeft het modewarenhuis de grootste afdeling schoenen en sport. Lichtgevende borden moeten voorkomen dat shoppers zich verloren lopen op de duizenden vierkante meters. Wie door de bomen het bos niet meer ziet, kan aankloppen bij een van de personal shoppers voor gratis stijladvies.

Directeur Nederland Susan Krau, die op haar negentiende als verkoopster begon in de H&M aan de Lijnbaan, gelooft dat deze megastore het Rotterdamse centrum aantrekkelijker maakt. ,,Ook klanten van verder weg zullen hierheen komen voor de unieke collectie.''