Eneco is eigendom van 53 steden en dorpen in met name Zuid- en Noord-Holland.
Volledig scherm
Eneco is eigendom van 53 steden en dorpen in met name Zuid- en Noord-Holland. © AD/Bart-Jan Dekker

Grote meerderheid Eneco-gemeenten wil cashen

EnquêteOok zonder Den Haag gaat Eneco vrijwel zeker de verkoop in. Zeker veertig gemeenten willen hun aandelen kwijt, blijkt uit een grote enquête van deze krant. Zij bezitten ruim 75 procent in het energiebedrijf.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. KNVB wilde Snollebollekes-reclame van de buis hebben, Jumbo past spotje niet aan
  41

  KNVB wilde Snollebol­le­kes-reclame van de buis hebben, Jumbo past spotje niet aan

  Voetbalbond KNVB heeft tevergeefs geprobeerd om de EK-reclame van supermarktketen Jumbo van de televisie te krijgen of in ieder geval te laten aanpassen. De bond stuurde een brief naar Jumbo, waarin hij zich beklaagde over de reclamespot met de Snollebollekes en de populaire ‘juichcape’ waarvoor klanten van de supermarkt kunnen sparen. In een reactie liet Jumbo de KNVB weten de campagne zo te laten.