Volledig scherm
Bungalows in vakantiepark Center Parcs de Eemhof. © ANP XTRA

Grote renovatie vakantieparken Center Parcs

Center Parcs gaat zijn parken fiks vernieuwen, zodat deze meer in de smaak vallen bij de moderne vakantieganger. Het trekt 550 miljoen uit om de grootste zeven vakantieparken in Nederland, België en Duitsland te renoveren.

De meeste luxe vakantiehuisjes worden uitgebreid en vernieuwd. Ook komen er twee nieuwe type vakantiecottages met speciale belevenissen: het dierenvakantiehuis en het avontuurvakantiehuis.

Verder krijgen de voorzieningen een make-over. Zo worden de glijbanen van het subtropische zwembad Aqua Mundo voorzien van licht- en geluidseffecten en komen er nieuwe kinderbaden. In twee parken wordt een nieuw dierenparkconcept ingevoerd. Daar kunnen de gasten in een bosrijke omgeving op een natuurlijke manier met de dieren omgaan.

De modernisering van de vakantieparken past in de bredere strategie van Center Parcs. Zo is het park Port Zélande onlangs gerenoveerd. Maar ook de vakantiecomplexen elders in Europa worden vernieuwd. In totaal is er een budget van 550 miljoen euro gemoeid met de modernisatie. Investeerder Blackstone, eigenaar van het vastgoed, stelt 200 miljoen euro beschikbaar.

Hygiëne

Volledig scherm
© ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

De Consumentenbond onderzocht vorig jaar hoe het gesteld is met de hygiëne in vakantieparken. De bond onderzocht verschillende parken waaronder die van Center Parcs de Huttenheugte, Landal Miggelenberg, Hogenboom Bungalowpark & Villapark Familyland en Vakantiepark de Groene Heuvels (ten tijde van het onderzoek nog onderdeel van Hogenboom). De uitkomst: bijna de helft van de huisjes was te ranzig voor woorden. In een reactie liet Center Parcs toen weten de uitslagen van de tests serieus te nemen en maatregelen te zullen nemen.