Volledig scherm
Femke Halsema (R) met haar partner, regisseur Robert Oey. (Archieffoto) © ANP

Halsema nieuwe voorzitter raad van advies ASN Bank

Voormalig GroenLinks-leider Femke Halsema is de nieuwe voorzitter van de raad van advies van ASN Bank. Ze volgt oud-PvdA-Kamerlid Saskia Noorman-Den Uyl op, die sinds 2008 voorzitter was. ASN Bank heeft dat vandaag bekendgemaakt.

ASN Bank is een ideële onderneming, die streeft naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Ze houdt bij haar activiteiten rekening met klimaat en natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties.

De raad van advies adviseert de directie van ASN Bank gevraagd en ongevraagd en toetst de invulling van de duurzame missie van de bank.

Halsema (1966) zat van 1998 tot januari 2011 in de Tweede Kamer voor GroenLinks. In 2002 werd ze fractieleider.

  1. Boeing: snel update 737 Max, justitie VS start onderzoek

    Boeing: snel update 737 Max, justitie VS start onderzoek

    Boeing-topman Dennis Muilenburg zegt dat de vliegtuigbouwer snel met een software-update komt voor de toestellen van het type 737 Max. Ook zullen de piloten nieuwe trainingen krijgen. Doel van de maatregelen is ,,de zorgen weg te nemen’’ die rond de vliegtuigen zijn ontstaan na twee recente crashes in Indonesië en Ethiopië waarbij in totaal 346 mensen om het leven kwamen. De Boeings 737 Max staan wereldwijd voorlopig aan de grond.