Vissers Andries de Boer (r) en Jan de Boer (geen familie) kunnen vanwege de hoge brandstofprijzen niet meer uitvaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Vissers Andries de Boer (r) en Jan de Boer (geen familie) kunnen vanwege de hoge brandstofprijzen niet meer uitvaren. © Foto Freddy Schinkel

Halve vloot ligt aan wal door dure brandstof: ‘Dit is een ramp’

Door de hoge brandstofprijzen bevindt de Nederlandse visserijsector zich in zwaar weer. De helft van de vissersvloot vaart niet uit vanwege te hoge kosten. Voor 50 man van de visveiling in Urk is arbeidstijdverkorting aangevraagd.

9 reacties

 • Willem Waldman

  4 weken geleden
  Kunnen ze niet gewoon kerosine tanken? Dat is gewoon taxfree op Schiphol!
 • H. Ruitenbroek

  4 weken geleden
  Denk dat de meesten liever goedkope energieprijzen hebben dan principieel gedrag richting Rusland. Als puntje bij paaltje komt blijken principes niets waard. Het probleem met (Rusland) cancellen is dat dit vanwege 1 actie gebeurt maar alle goede zaken (goedkope olie en gas) worden dan vergeten. De zwakkeren in de samenleving betalen zoals altijd weer de rekening. Politieke druk op Rusland EN olie en gas afnemen van Rusland kan wel degelijk samen. Solidariteit moet geen zelfkastijding worden.
 • Arthur van der Linden

  1 maand geleden
  Dan maar geen vis. Ben toch meer een vleeseter ja ik weet het slecht voor het milieu dat is alles. Maar we pesten wel heel veel beroepen weg. de boeren de vissers... wens ze veel succes.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  @Ad ja tuurlijk als je de politiek praatjes gelooft dat het de verbrandingsmotor is en electrisch alles oplost. Er is meer aan de hand, kappen regenwouden, zonuren etc. Electriciteit wordt hoofdzakelijk opgewekt met oude gasturbines, diesel aggregaten en steen en bruinkool centrales. Gewoon een verschuiving dat je alleen merkt in de portemonee. Henk vd Dam
 • Barend Stofkoper

  1 maand geleden
  We hebben er zelf voor besloten geen olie en gas meer uit Rusland te willen. Dan moeten we ook de consequenties accepteren - en dat zijn er heel veel! - en niet zeuren.