Volledig scherm
Ondernemer Marcel Boekhoorn (links) en Tjeerd Jegen (ceo van HEMA) snijden in oktober een mega-tompouce aan om te vieren dat Boekhoorn de winkelketen heeft overgenomen van het Britse Lion Capital. © ANP

HEMA reorganiseert verder en schrapt banen op hoofdkantoor

HEMA schrapt 36 banen op het hoofdkantoor. Daarnaast vult de winkelketen twintig vacatures die openstaan toch niet in. Dat meldt RTL Z op basis van interne communicatie van HEMA. Een woordvoerder van de keten heeft deze cijfers bevestigd. 

Er moeten 19 mensen met een vast contract weg en nog eens 17 werknemers met een tijdelijk contract. Met de vacatures die niet worden ingevuld, komt het totaal aan arbeidsplaatsen dat verdwijnt uit op 56. De reden voor de reorganisatie zou zijn dat het bedrijf efficiënter wil gaan werken. Bij de HEMA werken in totaal zo'n 11.000 medewerkers.

De keten werd in oktober vorig jaar gekocht door de Nederlandse miljardair Marcel Boekhoorn. Nog geen maand na de overname liet hij al duidelijk merken dat er een nieuwe wind waait bij HEMA: vier van de acht directieleden konden vertrekken. Met een kleinere directie zou het bedrijf onder meer 'slagvaardiger' zijn.

  1. Batterijen voor elektrische auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektri­sche auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektrische auto's zijn in een jaar tijd 13 procent goedkoper geworden. Dat blijkt uit de Battery Price Survey 2019 van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). De gemiddelde prijzen van accupakketten zijn gedaald tot 156 dollar per kWh. Dat is ruim 13 procent lager in vergelijking met 2018. BNEF verwacht dat de prijsdaling aan zal houden en dat tegen 2023 mogelijk een prijs van 100 dollar per kWh zal worden bereikt.