Volledig scherm
© ANP

Henk Kamp hoopvol over economie in 2013

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) is optimistisch over de Nederlandse economie in 2013. Hij zegt dat woensdag in een interview met het AD. 'Vertrouwen in de toekomst is gerechtvaardigd', meent Kamp.

De minister meldt dat onze export het afgelopen jaar weer is gegroeid, ondanks de stagnatie in Europa. 'De Rotterdamse haven had weer een goed jaar en Nederland is onverminderd aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders.'

Het jaar 2013 wordt nog niet makkelijk, maar de Nederlandse economie heeft genoeg kracht om zich de komende jaren te herstellen. 'Al met al ben ik optimistisch. Niet omdat 2013 al een goed jaar wordt, wel omdat vertrouwen in de toekomst gerechtvaardigd is. Het is waar dat we kampen met economische krimp, maar het is ook waar dat we de power hebben om dat weer in groei om te zetten', zei Kamp in een interview.

'Nederland heeft beste breedbandnetwerken'
'ICT en internet zijn cruciaal voor de toekomstige groeikansen. Nederland heeft de beste breedbandnetwerken van de wereld en 95 van de 100 Nederlanders zijn daarop aangesloten. In 2013 wordt in hoog tempo gewerkt aan het updaten van mobiele netwerken, die dan ook tot de wereldtop gaan behoren', stelt Kamp. 'Maar het belangrijkste is dat onze ondernemers doorgaan met innoveren.'

Volgens de minister is de Nederlandse economie enorm competitief en is ons land bijzonder aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders.

  1. 26 Miljardairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbevolking

    26 Miljar­dairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbe­vol­king

    Oxfam Novib waarschuwt voor de groeiende kloof tussen arm en rijk en de kwalijke gevolgen van de economische ongelijkheid voor de armen. De hulporganisatie gebruikt daarbij de jongste cijfers over rijkdom en armoede, verzameld op basis van bevindingen van Credit Suisse en Forbes. De bevindingen moeten de deelnemers aan het World Economic Forum in Davos overtuigen van de noodzaak het ernstige probleem aan te pakken. De jaarlijkse top van politici, wereldleiders en zakelijke elite komt vandaag bijeen.