Oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink waarschuwt voor nieuwe dip.
Volledig scherm
Oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink waarschuwt voor nieuwe dip. © Marco de Swart

'Het is niet de vraag óf maar wanneer nieuwe kredietcrisis uitbreekt'

Het is niet de vraag óf maar wanneer er een nieuwe kredietcrisis uitbreekt. Die waarschuwing geeft oud-bankpresident Nout Wellink tien jaar na het uitbreken van de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Hetzelfde zegt de Amerikaanse oud-bankbaas Bernanke.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Kajsa Ollongren openhartig over de crisis, politiek en haar vrouw
  PREMIUM
  Vissen met Jan

  Kajsa Ollongren openhartig over de crisis, politiek en haar vrouw

  Dit is de negende aflevering van de interviewserie Vissen met Jan, waarin politiek verslaggever Jan Hoedeman elke week met een politicus praat over leven en politiek. Deze week: Kajsa Ollongren. Van onzichtbare rechterhand van de premiers Balkenende en Rutte werd ze na haar Amsterdams wethouderschap D66-minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier. ,,Dat motto van Pipi Langkous is mooi!’’