Alysha (7, links) en Jayla (9) bij Stroop.
Volledig scherm
Alysha (7, links) en Jayla (9) bij Stroop. © Frank de Roo

Het pannenkoekhuis is hip (en flink winstgevend)

Het aantal pannenkoekenrestaurants rijst de pan uit in Nederland, een mijlpaal op de tiende editie van Nationale Pannenkoekdag vrijdag. Het geheim achter de platte lekkernij in vele smaken: oer-Hollandse laagdrempeligheid.

  1. Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
    PREMIUM

    Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’

    Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.”
  1. Hanny leeft jaren in bijstand: 'Ze kwamen checken of mijn stofzuiger écht kapot was'
    Play

    Hanny leeft jaren in bijstand: 'Ze kwamen checken of mijn stofzuiger écht kapot was'

  2. Hermans (VVD): 'Chagrijn opzij schuiven, nog even volhouden'
    Play

    Hermans (VVD): 'Chagrijn opzij schuiven, nog even volhouden'