Volledig scherm
De Nintendo Classic Mini: Super Nintendo © Nintendo

Hoe kom ik in godsnaam nog aan een mini-Super Nintendo?

Een gemoderniseerde miniatuurversie van de goede oude Super Nintendo had vanaf vandaag in de winkels moeten liggen, maar fans die er een wilden kopen kwamen van een koude kermis thuis. De spelcomputertjes waren namelijk lang voor vandaag al vergeven via online vooruitbestellingen. Wil je voor jezelf of je kinderen toch nog een bemachtigen voor de feestdagen? Paul Hulsebosch van technologiesite Tweakers geeft je wat tips.

Op naar Marktplaats

De Nintendo's zijn massaal terug te vinden op particuliere verkoopsites als Marktplaats en Ebay, maar dan wel voor zo'n 30 tot 50 euro meer dan in de winkel. Volgens Hulsebosch trokken slimmeriken hun lessen uit het schaarstedebacle van vorig jaar rondom de voorganger van de Super Nintendo, de NES Classic Mini. Dit jaar kochten ze dan ook meteen twee of drie in bij verschillende winkels om zeker een te hebben. Degenen die ze niet openen, verkopen ze door met vette winst. Webwinkels als Amazon gingen dit tegen door een limiet in te voeren per koper, maar lang niet alle partijen deden dat.

Hulsebosch verwacht wel dat de prijzen op de 'tweedehands' markt snel in zullen zakken, omdat het aanbod momenteel zo groot is.

Een Amerikaanse of Japanse Nintendo?

Volledig scherm
De Super Nintendo zoals hij er in Amerika uitzag © Wikimedia Commons

Je kan ook een gokje wagen bij buitenlandse verkoopsites. Zo kan je via Stockinformer een lijstje krijgen van bijvoorbeeld grote Britse winkels waar je het kan proberen. De vraag is dan alleen nog of ze verzenden naar Nederland, wat een kwestie van uitproberen wordt. Let dan ook op of andere stopcontacten gebruikelijk zijn in het land van afkomst dan in Nederland en zoek op zolder die reisstekker die je nog hebt liggen.

Bestellen uit Amerika is ook een optie, vooral nu de dollar op het laagste punt in tijden staat. Voor diegenen met een nostalgische bril op is het dan wel even slikken dat ze niet de Nintendo binnenkrijgen die ze hadden verwacht. De Super Nintendo zag er bij de lancering in 1991 in Amerika anders uit dan in Japan en Europa, namelijk een hoekig ontwerp met paarse elementen. De inbegrepen spelletjes zijn dan wel weer hetzelfde. Het spellenaanbod in de Japanse versie verschilt wel van de westerse versies. 

Al de speelgoedzaak in het voorstadje geprobeerd?

Mocht het niet lukken bij de grotere winkelketens in drukbevolkte steden, dan kan je altijd nog het land in om het in de kleinere steden en dorpen te proberen. Zo staat in de Mediamarkt in het Belgische plaatsje Wilrijk nog een hele plank vol Nintendo's. Kleinere, onbekende webwinkels kochten de spelcomputer ook in, maar zijn nog niet door hun voorraad heen.

Lees hieronder verder

Volledig scherm
Allemaal naar de Mediamarkt in Wilrijk voor een SNES Classic Mini © Facebook

Nog heel eventjes wachten

De tweede lading SNES Classic Minis wordt al eind oktober geleverd. Hou dus de voor de hand liggende verkooppunten in de gaten die weer de mogelijkheid tot vooruitbestellen zullen openen. En als je er dan nog een misloopt is er geen man overboord. Nintendo-topman Reggie Fils-Aimé verzekerde fans in september in een interview met Financial Times dat het bedrijf de productie dusdanig verhoogt dat iedereen er bijtijds een in de winkel moet kunnen kopen tegen een normale vraagprijs van tussen de 80 en 90 euro.

Volledig scherm
Nintendo Classic Mini: Super Nintendo © Nintendo