Ouderen genieten van een drankje op een terras bij de golfbaan in Amsterdam. Pensioenfondsen waarschuwen dat miljoenen gepensioneerden gekort zullen worden.
Volledig scherm
Ouderen genieten van een drankje op een terras bij de golfbaan in Amsterdam. Pensioenfondsen waarschuwen dat miljoenen gepensioneerden gekort zullen worden. © ANP XTRA

Hogere AOW-leeftijd diefstal: kost jaar van pensioen

Voor oudere werknemers voelt de trapsgewijze verhoging van de AOW-leeftijd aan als diefstal. Zij zien de finish verplaatst worden, als ze er bijna denken te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van het Nidi, het instituut dat onderzoek doet naar bevolkingsvraagstukken. 

 1. ING toch weer huisbankier overheid, ondanks witwasschandaal

  ING toch weer huisban­kier overheid, ondanks witwas­schan­daal

  Het betalingsverkeer van de overheid wordt de komende tijd toch geregeld door ING. Na de schikking die het Openbaar Ministerie trof met de bank vanwege de witwasaffaire, werd het contract dat ING als huisbankier had met het Rijk niet automatisch verlengd. Minister van Financiën Wopke Hoekstra gooide de aanbesteding open, maar nam hierin strengere regels op, omdat de bank niet zomaar kon worden uitgesloten. Toch kwam ING als winnaar uit de bus.
 2. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari