Volledig scherm
Jeff Holden, hoofd productieontwikkeling van Uber, spreekt tijdens de jaarlijkse Uber Elevate Summit op 8 mei 2018, over de eerste 'vliegende taxi'. © AFP

Hoofd productontwikkeling vliegende Uber vertrekt

Uber ziet opnieuw een medewerker in een hoge functie vertrekken. Hoofd productontwikkeling Jeff Holden verlaat het bedrijf achter de bekende taxi-app. Holden was eindverantwoordelijke voor de ontwikkeling van vliegende taxi's bij Uber.

Het vertrek van Holden is opvallend, want nog geen twee weken geleden presenteerde het techbedrijf de eerste tekeningen van het prototype van de vliegende taxi tijdens de Uber Elevate Summit. Dat is een tweedaags evenement in Los Angeles met als thema de toekomst van de stedelijke mobiliteit. Volgens Uber is die toekomst in de lucht, maar dus niet met Jeff Holden als stuurman.

Seksuele intimidatie

Holden wordt door Amerikaanse media gezien als een getrouwe van Uber-oprichter Travis Kalanick, die moest opstappen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en ander wangedrag op de werkvloer. Holden wordt vervangen door Eric Allison, die komt van Zee Aero, een start-up voor vliegende auto's. 

Sinds vorig jaar vertrokken al meer dan tien hooggeplaatste managers bij het bedrijf. Eerder kwamen al berichten naar buiten dat het techbedrijf grote moeite zou hebben met het aantrekken van een nieuwe financieel bestuurder. Die functie is al sinds 2015 vacant, wat problemen met zich mee zou brengen voor de beoogde beursgang van de onderneming.