Romy Meijer van Parkpaviljoen de Wezenlanden is klaar voor de opening van haar terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Romy Meijer van Parkpaviljoen de Wezenlanden is klaar voor de opening van haar terras. © Frans Paalman

Horeca en winkels mogen weer, maar angst voor nieuwe lockdown blijft: ‘Ik hou met alles rekening’

Onder winkeliers en horeca-ondernemers heerst een positieve stemming over het openstellen van de winkelvloeren en terrassen. Maar het is een dubbel gevoel: de ziekenhuizen liggen nog steeds vol, de besmettingscijfers dalen niet snel en de angst is er dat dit opnieuw een tijdelijke openstelling zal zijn. 

5 reacties

 • J de Bruin

  3 maanden geleden
  Schijnbaar vinden veel mensen het heel belangrijk dat er weer terrassen bezocht kunnen worden terwijl er elders in de ziekenhuizen tot in het extreme inzet gevraagd wordt van verplegend personeel. Bij deze een oproep aan alle horeca; maak alle consumpties € 1,= duurder en stort dit geld in een fonds voor onze helden in het ziekenhuis.
 • Harm Smits

  3 maanden geleden
  De terrassen open is niet een probleem, maar een deel van de oplossing. Buiten recreatie draagt bij aan een verminderen van besmetting is gebleken het afgelopen jaar. Alle grote incidenten bleken geen aanjager van het virus. Wel schadelijk is de avondklok gebleken, de ophokplicht thuis is een bron van infecties gebleken, de besmetting cijfer vlogen omhoog. Kijk naar cijfers vorig jaar, hoe meer buiten werd toegestaan, hoe lager het besmettingscijfer, inclusief ziekenhuis opname werd.
 • Ruud Koot

  3 maanden geleden
  We zullen zien, als het fout gaat - en dat zou heel goed kunnen - zal er weer meer motivatie zijn om de regels na te leven. Maar er moest wel iets gebeuren.
 • van Bergen

  3 maanden geleden
  Hope for the best, prepare for the worst ! ( En ja, lieve horeca mensen, het laatste woord in de zegswijze hierboven, is ook engels bedoeld.) Succes jongens, jullie verdienen het (weer) !
 • Jan Willem Roos

  3 maanden geleden
  Heel verstandig er inderdaad rekening mee te houden dat we toch weer een lock down aan zit te komen, zeker na wat gisteren is gebeurt, feesten door het hele land. Ik ben thuis gebleven, ten minste, we hebben in de tuin gewerkt en tv gekeken.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”