Romy Meijer van Parkpaviljoen de Wezenlanden is klaar voor de opening van haar terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Romy Meijer van Parkpaviljoen de Wezenlanden is klaar voor de opening van haar terras. © Frans Paalman

Horeca en winkels mogen weer, maar angst voor nieuwe lockdown blijft: ‘Ik hou met alles rekening’

Onder winkeliers en horeca-ondernemers heerst een positieve stemming over het openstellen van de winkelvloeren en terrassen. Maar het is een dubbel gevoel: de ziekenhuizen liggen nog steeds vol, de besmettingscijfers dalen niet snel en de angst is er dat dit opnieuw een tijdelijke openstelling zal zijn. 

5 reacties

 • J de Bruin

  1 jaar geleden
  Schijnbaar vinden veel mensen het heel belangrijk dat er weer terrassen bezocht kunnen worden terwijl er elders in de ziekenhuizen tot in het extreme inzet gevraagd wordt van verplegend personeel. Bij deze een oproep aan alle horeca; maak alle consumpties € 1,= duurder en stort dit geld in een fonds voor onze helden in het ziekenhuis.
 • Harm Smits

  1 jaar geleden
  De terrassen open is niet een probleem, maar een deel van de oplossing. Buiten recreatie draagt bij aan een verminderen van besmetting is gebleken het afgelopen jaar. Alle grote incidenten bleken geen aanjager van het virus. Wel schadelijk is de avondklok gebleken, de ophokplicht thuis is een bron van infecties gebleken, de besmetting cijfer vlogen omhoog. Kijk naar cijfers vorig jaar, hoe meer buiten werd toegestaan, hoe lager het besmettingscijfer, inclusief ziekenhuis opname werd.
 • R. Koot

  1 jaar geleden
  We zullen zien, als het fout gaat - en dat zou heel goed kunnen - zal er weer meer motivatie zijn om de regels na te leven. Maar er moest wel iets gebeuren.
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  Hope for the best, prepare for the worst ! ( En ja, lieve horeca mensen, het laatste woord in de zegswijze hierboven, is ook engels bedoeld.) Succes jongens, jullie verdienen het (weer) !
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Heel verstandig er inderdaad rekening mee te houden dat we toch weer een lock down aan zit te komen, zeker na wat gisteren is gebeurt, feesten door het hele land. Ik ben thuis gebleven, ten minste, we hebben in de tuin gewerkt en tv gekeken.
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’