Volledig scherm
Een van de Hornbach-bouwmarkten. © Hornbach

Hornbach wil minstens 20 bouwmarkten in Nederland

De bouwmarkten en tuincentra van Hornbach hebben in het afgelopen jaar wederom meer omzet gedraaid. De Duitse doe-het-zelfketen zag de verkoop met ruim 5 procent toenemen tot 4,4 miljard euro. Een jaar eerder werd de mijlpaal van 4 miljard euro voor het eerst doorbroken.

In Nederland ging de omzet voor het vierde jaar op rij met dubbele cijfers omhoog. In Nederland heeft Hornbach inmiddels veertien vestigingen na de opening van een nieuwe zaak in Zwolle vorig jaar. 

Nieuwe locaties

Dit jaar wil het bedrijf  een nieuwe locatie openen in Duiven. Op de planning staan ook nieuwe locaties in Almelo, Apeldoorn, Enschede, Nijmegen en Rotterdam. Hornbach heeft de ambitie door te groeien tot 20 à 25 vestigingen in Nederland. Hornbach telt 158 bouwmarkten en tuinwinkels in negen Europese landen, waarvan 97 in thuismarkt Duitsland. Het ruim 140 jaar oude beursgenoteerde familiebedrijf is ook actief met groothandel in bouwmaterialen.

  1. ‘Hypotheekadviseur vangt geld voor doorverwijzen klant naar energieverkopers’

    ‘Hypotheek­ad­vi­seur vangt geld voor doorverwij­zen klant naar energiever­ko­pers’

    Hypotheekadviseurs krijgen geld van commerciële partijen als keukenboeren, installateurs van zonnepanelen en energiebedrijven voor elke nieuwe klant die zij aanbrengen. Die vergoeding kan van een paar tientjes oplopen tot honderden euro’s. De eigen beroepsorganisatie van hypotheekadviseurs, de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP), trekt hierover aan de bel: ,,Klanten hebben vaak geen idee.’’