Saks OFF 5th vertrekt uit Rotterdam.
Volledig scherm
Saks OFF 5th vertrekt uit Rotterdam. © AD

Hudson’s Bay-discounter Saks Off 5th vertrekt uit Nederland

De winkels van Saks Off 5th in Amsterdam en Rotterdam sluiten nog voor de zomer hun deuren. De opheffingsuitverkoop is inmiddels gestart. In de winkels, die onderdeel uitmaken van Hudson’s Bay, worden dure merken voor fiks lagere prijzen verkocht.

Behalve in Nederland worden ook de winkels gesloten in het Duitse Düsseldorf, Frankfurt, Bonn, Stuttgart, Wiesbaden, Heidelberg gesloten. De winkels blijven nog uiterlijk tot eind juni open en geven tot die tijd extra kortingen van 30 tot 40 procent.

Saks Off 5th opende september 2017 in Rotterdam zijn eerste winkel in Nederland, in de kelder van de Hudson’s Bay. Later volgde het tweede filiaal in Amsterdam. Het vertrek uit Nederland komt niet helemaal als een verrassing: recent maakte Hudson’s Bay bekend dat het in de Verenigde Staten 20 zaken van Saks Off 5th sluit. 

Worstelen

Hudson's Bay worstelt duidelijk. Onlangs meldde het Duitse zakenblad Wirtschaftswoche dat het zo slecht gaat met het Canadese bedrijf dat sluiting of faillissement - ook van de 15 vestigingen in Nederland - nog dit jaar de meest voor de hand liggende optie is. De keten geen inzage in zijn financiële cijfers maar de weinig positieve reacties van winkelend publiek zijn een teken aan de wand. 

Meer winkels hebben last van ‘lastige marktomstandigheden’. Begin deze week vroeg de uitbater van mode- en lifestylewinkelketen Miller & Monroe, dat 72 vestigingen heeft in Nederland en 160 in Duitsland, uitstel van betaling aan. Het moederbedrijf Vidrea hoopt een faillissement af te wenden en houdt de winkels voorlopig open.