Volledig scherm
© ANP

Hudson’s Bay weg uit Nederland, ontslagvergoeding voor personeel

Het al maanden kwakkelende warenhuisconcern Hudson’s Bay sluit eind dit jaar al zijn Nederlandse winkels. Het bedrijf maakte dat vanmiddag bekend aan zijn personeel. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 2. Hudson's Bay sluit deuren in Nederland, 1400 medewerkers op straat
  Play
  UPDATE

  Hudson's Bay sluit deuren in Nederland, 1400 medewer­kers op straat

  Het al maanden kwakkelende warenhuisconcern Hudson’s Bay sluit eind dit jaar al zijn Nederlandse winkels. Dat bevestigt een bestuurder van vakbond CNV op basis van een brief die zij vorige week al heeft ingezien. Hiermee komt er al na twee jaar een einde aan de opvolger van de V&D. CNV Vakmensen is niet te spreken over de manier waarop Hudson's Bay met het personeel communiceert. ,,Ze moeten op de hoogte gebracht worden.”
 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland