Premier Emmanuel Macron (midden) applaudisseert bij de opening van La Samaritaine, dat na zestien jaar verbouwen in oude luister is hersteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Emmanuel Macron (midden) applaudisseert bij de opening van La Samaritaine, dat na zestien jaar verbouwen in oude luister is hersteld. © AFP

Iconisch warenhuis Parijs na zestien jaar renoveren eindelijk weer open

La SamaritaineNa een renovatie van zestien jaar opent het beeldbepalende warenhuis La Samaritaine weer zijn deuren. De eigenaar stak 750 miljoen euro in het art-décogebouw aan de Seine in Parijs.

  1. Alsof corona niet bestaat: honderden Nederlanders dansen met 180.000 anderen op dit festival
    PREMIUM

    Alsof corona niet bestaat: honderden Nederlan­ders dansen met 180.000 anderen op dit festival

    In Nederland gaat een streep door een groot deel van de festivalzomer, maar in Servië vieren ze hun leven alsof corona helemaal niet meer bestaat. Meer dan 180.000 muziekliefhebbers, onder wie vele honderden Nederlanders, kwamen afgelopen weekend samen voor de twintigste editie van Exit Festival, het grootste internationale muziekevenement sinds de pandemie. De Nijmeegse dj Satori trad er als enige Nederlander op. Hij zegt klaar te zijn met het Nederlandse coronabeleid. ,,Cultuur staat in ons land helemaal onderaan de prioriteitenlijst.”