Volledig scherm
© REUTERS

Ikea wil nieuwe werelden veroveren

Ikea heeft grote ambities. De meubelgigant wil de komende jaren de deuren openen in elf nieuwe landen. Met die expansiedrift hoopt het in 2025 zo'n 3 miljard extra klanten naar een van de blauw-gele woonwarenhuizen te trekken. 

Onder andere Chili, Colombia en Peru staan op het verlanglijstje van Ikea. Het streven is om de eerste winkel in Zuid-Amerika eind 2020 te openen: in de Chileense hoofdstad Santiago. Verder staan landen als Mexico en Puerto Rico op de planning. 

Verder heeft het meubelbedrijf Oman in het Midden-Oosten en de Aziatische landen Macau en de Filipijnen in het vizier. Dichterbij huis ziet Ikea ook nog wel wat mogelijkheden. Om precies te zijn: in Estland, Luxemburg en Oekraïne. 

In een toelichting benadrukt topman Torbjörn Lööf dat zijn bedrijf niet alleen gericht is op het openen van nieuwe mega-vestigingen, maar ook zal investeren in online winkelen en het starten van kleinere winkels in grote steden.

Ikea timmert flink aan de weg. De afgelopen tijd opende het concern al winkels in India en Letland. In september is de eerste winkel in Bahrein een feit.