Volledig scherm
© ANP

ING: Als de leraar staakt, mogen kinderen gewoon mee naar het werk

Werkende ouders zitten met hun handen in het haar door de staking morgen op basisscholen. Zij moeten vrijaf nemen of opvang regelen. Niet de medewerkers van ING. Bij de bank mogen ouders hun kinderen een dagje meenemen naar het werk.

Het idee voor de dagopvang kwam van medewerkers zelf, vertelt zegsvrouw Karin van der Pol van ING. ,,Een aantal werknemers worstelde met opvang door de staking van basisschoolleraren en vroeg of het mogelijk was dat wij opvang zouden regelen. Dat plan hebben we meteen opgepakt: alle medewerkers hebben een uitnodiging per mail gekregen om hun kinderen aan te melden.''

Tot maandag konden werkende ouders hun kroost aanmelden voor een dagje op de bank. In totaal zijn er bijna 500 kinderen opgegeven. Zij kunnen terecht op verschillende locaties in het land: in Amsterdam, Leeuwarden, Eindhoven en Zwolle. Werknemers die normaliter op een ander ING-kantoor zitten, kunnen ook op een van die zes locaties werken.

Dj-workshop

De kinderen zullen de hele dag worden vermaakt. De dag begint met een rondleiding op de werkplek van hun ouders, daarna verzamelen zij in het bedrijfsrestaurant en kunnen ze - afhankelijk van hun leeftijd – allerlei workshops volgen en activiteiten ondernemen, zoals gamen, voetballen, cupcakes maken of een dj-workshop volgen.