Volledig scherm
© EPA

ING: Geld storten niet langer gratis in 2012

ING maakt een einde aan het gratis storten van contant geld. Rekeninghouders mogen vanaf 15 februari nog slechts enkele malen per jaar kosteloos cash brengen. Na de zesde storting betalen ze 5 euro per keer.

Dat bevestigt de bank vandaag aan het AD. Volgens ING, dat bijna 9 miljoen particuliere rekeninghouders heeft, is de maatregel nodig omdat het verwerken van contant geld een kostbare zaak is. De bank/verzekeraar heeft afgelopen week alle rekeninghouders die minimaal vier maal per jaar met cashgeld naar de bank komen via een brief geïnformeerd. 

ING bezweert dat slechts een klein deel van de klanten hinder ondervindt van het nieuwe beleid. Bovendien geldt het tarief niet voor kinderen en studenten. '95 procent van onze klanten stort sowieso niet vaker dan zesmaal in het jaar,' stelt woordvoerster Karin van der Pol. 'Ook blijven wij de enige bank waar rekeninghouders het geld aan een baliemedewerker kunnen overhandigen en niet enkel bij een automaat terecht kunnen.'

Met het gaan vragen van geld kopieert ING de Rabobank, dat het aantal gratis stortingen al langer tot zes beperkt en vervolgens €6,30 per keer vraagt.
Bij ABN Amro blijft contant geld brengen wél gratis. Wel moet voor meer dan 250 euro aan muntgeld 2,75 euro worden betaald plus een kwart procent van het totaal gestorte bedrag.