Volledig scherm
Een werkzoekende bekijkt advertenties. © anp

ING helpt hypotheekklant bij baanverlies met coach

Woningbezitters die hun baan dreigen te verliezen of door verlies van werk al in betalingsproblemen verkeren, kunnen via hypotheekverstrekker ING een gratis loopbaangesprek krijgen. Het gaat om een proef met Randstad HR Solutions, die 6 tot 9 maanden duurt. Maximaal 100 klanten mogen meedoen.

ING komt met dit initiatief omdat verlies van baan of gebrek aan opdrachten vaak de belangrijkste reden blijkt van betalingsproblemen bij klanten. ,,We bieden allerlei alternatieven aan, zoals rentepauze of een budgetcoach. Maar dat zijn allemaal tijdelijke maatregelen. Een jobcoach kan een structurele oplossing bieden," licht directeur marketing hypotheken Peter Paul Wekking, het initiatief toe. De loopbaancoach komt van Randstad HR Solutions.

Niet opjagen
In het gesprek geeft de loopbaancoach de klanten adviezen en tips over het vinden van werk of het binnenhalen van opdrachten. De kosten voor dit gesprek neemt ING voor zijn rekening.

De bank gaat klanten met een betalingsachterstand op hun hypotheek benaderen over de jobcoaching. Ook roept ING huiseigenaren die hun baan dreigen te verliezen op om zich voor de proef te melden. Wekking: ,,We bieden dit aan als service en willen mensen niet opjagen. We vragen ook niet na afloop van de gesprekken hoe het is gegaan. Die informatie hoort niet bij ons thuis."