Volledig scherm
ING © ANP

ING krijgt twee jaar om antiwitwasbeleid in te voeren

ING heeft nog bijna twee jaar nodig om het nieuwe antiwitwasbeleid in te voeren. Die tijd krijgt de bank van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), zei financieel topman Steven van Rijswijk tijdens een beleggersdag.

ING moet uiterlijk eind 2020 alle verdachte dossiers hebben doorgespit en daarnaast de nodige wijzigingen in de bedrijfsvoering hebben doorgevoerd. De bank zegt ernaar te streven om de klantendossiers al eind dit jaar op orde te hebben. De structurele wijzigingen in de bedrijfsvoering nemen meer tijd in beslag, lichtte de top van het financiële concern toe.

De grootste Nederlandse bank wil het toezicht verscherpen door onder andere meer mensen aan te nemen. Momenteel werken volgens de bank 2500 medewerkers van ING op enig vlak aan het antiwitwasbeleid. Daarnaast richt ING twee comités op voor de dochterondernemingen. Het eerste zal een coördinerende rol hebben en moet zorgen voor een overzicht van alle antiwitwasactiviteiten. Het tweede comité houdt zich uitsluitend bezig met het klantenbestand; specifiek met het aannemen van nieuwe klanten en het uitsluiten van verdachte klanten.